O legătoare are trei perechi de globuri.
Compoziție: 100% poliester.
Șnurul care face legătura între globuri are o lungime de 170 cm.
Se vinde la legătură.
*Atenție: Nuanțele de culori sunt influențate de setările dispozitivului
de pe care vizualizați produsul, motiv pentru care ele nu respectă 100%
realitatea. Pentru mai multe imagini/filmări ale produsului sau mostre
(unde este posibil) contactați-ne la tel/whats app
0746 311 272.
Se pot curata cu pamatuful sau cu lavete uscate sau umezite cu solutii pentru curatenie. Sunt usor de curatat si nu necesita o atentie sporita.
Consultați si secțiunea
Întrebări
frecvente pentru informații adiționale.
GALERII/ȘINE
Alegeți întâi sistemul preferat în funcție de suprafața peretelui pe care doriți să o acoperiți cu perdele și draperii.
Pentru situația în care se dorește acoperirea întregului perete se poate opta pentru șină sau galerie, iar dacă se dorește doar încadrarea geamurilor, recomandăm galeria/bara. În funcție de stilul de amenajării pentru ambele variante avem modele clasice sau moderne din care puteți alege.
Lungimea potrivită a sistemului de prindere o veți determina măsurând lățimea ferestrei și adăugând distanța pe care o va ocupa perdeaua sau draperia pe peretele care o încadrează. În mod obișnuit se lasă minimum 20 cm de perete pe fiecare parte pentru ca lumina geamului, să fie bine acoperită și să nu fie vizibilă din lateral, însă cu cât această rezervă este mai mare, lumina va pătrunde nestingherit în încăpere prin perdele transparente, iar draperiile vor ocupa mai mult zona de perete. În această situație fereastra pare mai mare, iar impactul vizual este mai plăcut.
Pentru o acoperire cat mai buna a ferestrelor, se folosesc garnise cel putin cu 50 cm mai lungi decat acestea sau sine care acopera tot peretele.
Barele pot fi sustinute de console de perete sau de tavan, in functie de ce permite spatiul. Se recomanda ca barele de la 2,4 m si 3 m sa fie sustinute si la mijloc. Pentru lungimi mai mari se folosesc mai multe bare unite cu ajutorul elementelor de imbinare si sustinute la imbinari cu console.
Consolele de tavan si de perete au fiecare cate 3 orificii pentru cuie asigurand astfel o prindere perfecta indiferent de materialul din care este peretele/tavanul. Trebuie insa tinut cont de suprafata pe care se monteaza consolele si implicit trebuie stabilite corespunzator lungimea cuielor, modelul si grosimea diblurilor. Exista si console de perete in forma de capac cu un singur orificiu pentru cui ce se monteaza pe peretii laterali ferestrei. Aceste console sunt folosite in situatii in care fereastra ajunge pana in tavan si ocupa tot peretele sau in situatii in care spatiul nu permite ancorarea barei de tavan si nici cu console montate perpendicular pe perete.
De obicei garnisele se monteaza la cel putin 10 cm de tavan daca spatiul permite acest lucru. In cazul garniselor pentru perdea si draperie, cu 2 bare, se folosesc capate decorative pe bara din fata iar pe bara din spate se pun dopuri simple. In cazul in care avem inaltimi generoase, de peste 2,4 m , barele cu diametru de 25 mm sunt solutia cea mai buna atat ca aspect dar si pentru ca din cauza inaltimii garnisa va parea si mai subtire. In situatiile in care sub geam exista calorifere foarte late, exista posibilitatea de a prelungi consolele pe care se aplica barele (console simple R sau console duble R) cu un prelungitor de 4cm. Cu toate acestea, pentru ca perdelele au pliuri la baza vor fi mai umflate si mai departate de perete iar caloriferul nu va fi atat de vizibil ca volum.
Incepeti prin a marca punctele unde veti monta consolele de galerii in functie de inaltimea la care doriti sa le montati. Recomandabil este sa desurubati talpa consolei si sa o tineti lipita de perete la inaltimea dorita iar apoi cu ajutorul bormasinii faceti gaurile si fixati diblurile. Dupa ce introduceti holsuruburile, insurubati inapoi consola pe talpa fixata pe perete si folosindu-va de inbus desfaceti surubul pozitionat in capatul consolei, acolo unde se va sustine bara. Odata ce consolele au fost montate, bara poate fi asezata pe ele si apoi blocata prin insurubarea cuiului de pe fiecare capat de consola.
In cazul sinei veti marca locul unde veti prinde diblul in tavan. Acest lucru se face de obicei fixand sina pe tavan si marcand cu ajutorul unui creion niste semne prin orificiile sale. Cu ajutorul unei bormasini veti face gaurile in tavan si apoi veti introduce diblurile in ele. Veti fixa apoi sina cu orificiile in dreptul gaurilor si veti introduce apoi holsuruburile. Pentru un montaj mai sigur recomandam sa fixati sina in mai multe locuri, mai ales cand este vorba de tavan din rigips.
BUTON PERETE
Accesoriile au rolul de a completa decorul si necesita o atentie deosebita atunci cand le alegem. Butonii de perete fixeaza ciucurii cu care legam draperiile. Acestia se aplica pe perete cu holsurub iar inaltimea optima la care se monteaza difera de la caz la caz. Este recomandabila sa o stabiliti dupa ce ati montat draperiile si puteti simula cu ajutorul unui ciucure pozitia ideala.
MAGNET
Magnetii decorativi sunt solutia perfecta de a aduna draperiile sau perdelele fara a gaurii peretii. Acestia au diferite modelel si culori iar montajul lor este simplu.