consola metalica perete pt bare garnise

Console metalice R de perete pentru bare cu 20-25 mm diametru

Culoarea consolei se asorteaza cu bara si celelalte accesorii.
Se poate utiliza pentru bare cu diametru de 20mm sau 25mm datorita cuiului care fixeaza bara si care poate regla sa stranga o bara mai groasa sau mai subtire.
Consola este ca un cilindru taiat longitudinal, cu o singura baza ce prezinta o gaura.
Aceasta consola este solutia pentru situatiile in care garnisele pot fi montate doar ancorandu-le pe 2 pereti paraleli. Este o solutie asemenatoare cu consolele pentru perdeaua de baie ce se monteaza pe o bara telescopica sprijinita pe doi pereti paraleli.
Baza consolei prezinta o gaura prin care va trece holsurubul pentru a fixa consola pe perete.

* Campuri Obligatorii

25,00 RON
- +

Descriere

Intretinere

Montaj

Consola metalica tip cilindru pentru o bara de 20mm sau 25 mm ce se monteaza intre doi pereti paraleli. Se poate ajusta la diametrul barei cu ajutorul surubului si se fixeaza pe perete cu un holsurub ce se trece prin gaura din baza consolei. Are o lungime de 3 cm. Se poate comanda in crom mat sau auriu antic.
Se pot curata cu pamatuful sau cu lavete uscate sau umezite cu lezive si solutii pentru curatenie.
Pentru o acoperire cat mai buna a ferestrelor, se folosesc garnise cel putin cu 50 cm mai lungi decat acestea, Barele pot fi sustinute de console de perete sau de tavan, in functie de ce permite spatiul. Se recomanda ca barele de la 2,4 m si 3 m sa fie sustinute si la mijloc. Pentru lungimi mai mari se folosesc mai multe bare unite cu ajutorul elementelor de imbinare si sustinute la imbinari cu console. Consolele de tavan si de perete au fiecare cate 3 orificii pentru cuie asigurand astfel o prindere perfecta indiferent de materialul din care este peretele/tavanul. Trebuie insa tinut cont de suprafata pe care se monteaza consolele si implicit trebuie stabilite corespunzator lungimea cuielor, modelul si grosimea diblurilor. Exista si console de perete in forma de capac cu un singur orificiu pentru cui ce se monteaza pe peretii laterali ferestrei, aceste console fiind folosite in situatii in care fereastra ajunge pana in tavan si ocupa tot peretele sau in situatii in care spatiul nu permite ancorarea barei de tavan si nici cu console montate perpendicular pe perete. De obicei garnisele se monteaza la cel putin 10 cm de tavan daca spatiul permite acest lucru. In cazul garniselor pentru perdea si draperie, cu 2 bare, se folosesc capate decorative pe bara din fata iar pe bara din spate se pun dopuri simple. In cazul in care avem inaltimi generoase, de peste 2,4 m , barele cu diametru de 25 mm sunt solutia cea mai buna atat ca aspect dar si pentru ca din cauza inaltimii garnisa va parea si mai subtire. In situatiile in care sub geam exista calorifere foarte late, exista posibilitatea de a prelungi consolele pe care se aplica barele (console simple R sau console duble R) cu un prelungitor de 4cm. Cu toate acestea, pentru ca perdelele au pliuri la baza vor fi mai umflate si mai departate de perete iar caloriferul nu va fi atat de vizibil ca volum.