bare metalice striate pentru garnise

Bare metalice striate cu diametru 25 mm pentru garnise

Barele metalice striate sunt o solutie foarte eleganta pentru garnisele metalice. Ele au diferite culori si dimensiuni si intra in componenta garniselor simple sau duble.
Bara este goala pe interior si are un diametru de 25 mm. In cazul garniselor duble, bara din fata pe care se ancoreaza draperia va fi cu diametru de 25 mm iar bara din spate pentru perdea va fi cu diametru de 20mm.
Se vinde la bucata iar pretul este in functie de lungime

* Campuri Obligatorii

55,00 RON
- +

Descriere

Intretinere

Montaj

Bare metalice sunt recomandate pentru garnise rezistente si elegante, potrivite atat pentru amenajari moderne cat si clasice. Diametrul de 25 mm confera rezistenta in timp si impiedica deformarea provocata de greutatea perdelelor si draperiilor.Se recomanda ca barele de la 2,4 m si 3 m sa fie sustinute si la mijloc. Pentru lungimi mai mari se folosesc mai multe bare unite cu ajutorul elementelor de imbinare si sustinute la imbinari cu console. Sunt foarte estetice si confera eleganta incaperii in care sunt montate. Varietatea de culori este perfecta pentru putea asorta garnisa cu celelalte accesorii: lustra, aplice, manere de la mobilier sau usi, etc. Sunt garnise mult mai trainice deoarece fiecare consola (picior) se fixeaza in trei puncte.
Se pot curata cu pamatuful sau cu lavete uscate sau umezite cu lezive si solutii pentru curatenie.
Pentru o acoperire cat mai buna a ferestrelor, se folosesc garnise cel putin cu 50 cm mai lungi decat acestea, Barele pot fi sustinute de console de perete sau de tavan, in functie de ce permite spatiul. Se recomanda ca barele de la 2,4 m si 3 m sa fie sustinute si la mijloc. Pentru lungimi mai mari se folosesc mai multe bare unite cu ajutorul elementelor de imbinare si sustinute la imbinari cu console. Consolele de tavan si de perete au fiecare cate 3 orificii pentru cuie asigurand astfel o prindere perfecta indiferent de materialul din care este peretele/tavanul. Trebuie insa tinut cont de suprafata pe care se monteaza consolele si implicit trebuie stabilite corespunzator lungimea cuielor, modelul si grosimea diblurilor. Exista si console de perete in forma de capac cu un singur orificiu pentru cui ce se monteaza pe peretii laterali ferestrei, aceste console fiind folosite in situatii in care fereastra ajunge pana in tavan si ocupa tot peretele sau in situatii in care spatiul nu permite ancorarea barei de tavan si nici cu console montate perpendicular pe perete. De obicei garnisele se monteaza la cel putin 10 cm de tavan daca spatiul permite acest lucru. In cazul garniselor pentru perdea si draperie, cu 2 bare, se folosesc capate decorative pe bara din fata iar pe bara din spate se pun dopuri simple. In cazul in care avem inaltimi generoase, de peste 2,4 m , barele cu diametru de 25 mm sunt solutia cea mai buna atat ca aspect dar si pentru ca din cauza inaltimii garnisa va parea si mai subtire. In situatiile in care sub geam exista calorifere foarte late, exista posibilitatea de a prelungi consolele pe care se aplica barele (console simple R sau console duble R) cu un prelungitor de 4cm. Cu toate acestea, pentru ca perdelele au pliuri la baza vor fi mai umflate si mai departate de perete iar caloriferul nu va fi atat de vizibil ca volum.